Литовський сквер у Києві відкрила президент Литви

Читайте також

Цікаві факти про метро минулого тижня

Минулого тижня столичним метро скористалися понад 4,8 мільйона пасажирів, із яких 1,2 мільйона – пільговики.

У Києві судитимуть психіатра-хабарника

46-річний киянин, перебуваючи на посаді завідувача психіатричного відділення для надання реабілітаційної допомоги, систематично отримував хабарі за складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів, які давали підстави робити висновки про інвалідність.

Станція метро «Поштова площа» по суті вже плаває

Відбулося друге засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади в місті Києві – столиці України під час воєнного стану.

Завтра у Києві масштабний День донора

1 травня у Києві у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбудеться День донора. У закладі проведуть збір крові для військових Збройних сил України. Про це повідомляє у Facebook пресслужба університету.

У Києві затримали хакерів

Служба безпеки ліквідувала у Києві ботоферми, які проводили інформаційні диверсії на користь російської розвідки.

Поділитися

Президент Литви Даля Грибаускайте разом із віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе та заступником голови КМДА Олексієм Резніковим відкрила Литовський сквер, розташований у самому серці столиці – на Володимирському проїзді, напроти Софії Київської.


«25 років тому були відновлені відносини між Україною і Литвою. Однак завжди ми підтримували зв’язки, особливо в тяжкі часи. Литовський сквер є символом нашої дружби», – зазначила пані Президент.

Заступник голови КМДА Олексій Резніков додав, що стосунки між Україною та Литвою є дуже міцними та сягають в далеке минуле.

«Із часів Великого князівства Литовського та до сьогодні ми відчуваємо наскільки сильною є підтримка Литви, а нині й особисто пані Президента Далі Грибаускайте, яка разом із нашими польськими сусідами по суті є адвокатами України у Раді Європи та взагалі у європейській спільноті. Вони завжди стають на бік незалежності України в ці буремні, турбулентні для нас часи: це і їхня позиція щодо агресії Російської Федерації, і щодо безвізового режиму тощо», – наголосив Олексій Резніков.

Заступник голови КМДА додав, що символічним є вибір місця для відкриття Литовського скверу, оскільки Софійська площа – це не тільки центр столиці, але й серце нашої держави, одне із знакових місць. Олексій Резніков подякував депутатам Київради за одностайне позитивне голосування за це рішення.

До речі, нещодавно у Литві з’явився сквер України. Саме у Вільнюсі, де кілька років поспіль провів Тарас Шевченко, та де встановлено пам’ятник Кобзарю.

dalya