Реконструкція Бортницької станції аерації розпочнеться в середині 2018 року

Читайте також

ШІ про криптовалюти, ризики, успіх та шампанське

Швидко промайнув черговий тиждень, і ось знов настав час для нашої традиційної недільної бесіди.

10 рецептів головної великодньої випічки

Великдень — це найважливіша подія року для православних християн, що є також найбільш значущим святом у їхньому календарі.

У Києві вимагають обмежити строк перебування вояків на війні

На Майдані у Києві рідні вояків влаштували пікет на підтримку негайного ухвалення закону про терміни військової служби.

Кличко заявив про завершальний етап робіт на мосту-хвилі на Оболоні

Київський міський голова Віталій Кличко оголосив про завершення робіт на Оболонському хвильовому мосту та перетворення Оболонського острова на нову рекреаційну зону з пішохідним мостом, паркінгом та спортивними майданчиками.

У Києві квітнуть каштани. Про це повідомила пресслужба КМДА

Пресслужба Київської міської державної адміністрації також оприлюднила світлини. 

Поділитися

Комплексна реконструкція Бортницької станції аерації розпочнеться в середині 2018 року. Про це повідомили у Київводоканалі.

Сьогодні БСА працює у штатному режимі та виконує свою функцію єдиного фільтру столиці – відводить та очищує усі стічні води Києва і прилеглих населених пунктів. На території станції тривають підготовчі роботи для реалізації масштабного проекту реконструкції.

В результаті ж комплексної модернізації з’являться додаткові технологічні лінії, процес обробки стічних вод і осаду стане більш глибоким, а сама станція – компактнішою. Площа основного виробництва БСА з існуючих сьогодні 151 га скоротиться до 120 га, що дозволить збільшити відстань від БСА до житлової забудови Києва орієнтовно на 1 км.

Уже в наступному році після підготовки японськими консультантами тендерної документації буде проведено міжнародний конкурс на визначення генпідрядника.

Нагадаємо, що у 2015 році між урядами України та Японії була підписана кредитна угода для залучення коштів на реконструкцію БСА на пільгових і вигідних для України умовах. Кредит буде наданий JICA (Японське агентство міжнародного співробітництва) на суму 108 млрд єн. Умови кредитування – 0,1% річних на 40 років із 10-річними «канікулами». При цьому не менше 30% від вартості проекту складатиме придбання японського обладнання, а генпідрядник – юридична особа з японською часткою не менше 50%+1.