Чи планує Київ розвивати електротранспорт?

Читайте також

Нацисти обстріляли ракетами на 8 травня. Скоро відключатимуть

Про 8 травня не думають у путінській росії - колисці нових нацистів. Вони знову провели масовий ракетний обстріл Києва і інших українських міст.

Коли закінчиться ремонт на станції метро «Деміївська»

У листопаді 2023 року на 14-метровій ділянці прогону між «Либідською» та «Деміївською» з’явилися тріщини. У грудні ділянку почало підтоплювати.

Киянин хотів зістрибнути, але копи на конях запобігли

Чоловік заліз на верхівку Пішохідного мосту і хотів зістрибнути.

«Порцелянова війна»

Спеціальний показ документальної стрічки «Порцелянова війна» відбудеться 11 травня в Києві.

Виставка переможців

У Центральному парку культури та відпочинку Києва, біля Арки свободи українського народу, проходить виставка переможців VIII Міжнародного художнього фестивалю "МАЛЮЙ.UA "Покоління війни. Третій рік".

Поділитися

У Києві вже є близько 100 зарядних станцій для електромобілів, з яких 10 — швидкісні мультистандартні (supercharcher), що здатні зарядити батарею до 80% за 20 хвилин. Про це йдеться у статті Германа Богапова у газеті “Дзеркало тижня”.

Чи планує місто розвивати мережу зарядок, ми звернулися за коментарем до Володимира Бондаренка, керівника апарату КМДА.

“Поки що дуже мало інфраструктури. Треба розвивати зарядки для малолітражок для приватного користування. Це питання бізнесу – тих же автозаправок, так само як з’являлись газові заправки, мають з’являтись електричні. Що стосується комунального автотранспорту, то на сьогодні це буде дорожче для бюджету. Автобус має кращу маневреність і може проїхати там, де не проїде тролейбус”, – сказав Бондаренко.

Київ має розгалужену мережу тролейбусів, а нещодавно мерія придбала перші тролейбуси з автономним ходом. Чи планується нарощувати парк тролейбусів і замінювати ними автобуси?

“У ході пілотного проекту з гібридними тролейбусами будемо розуміти, як діяти далі, – каже Володимир Бондаренко. – Поки що це дуже цікаво, але проект.  Ми розуміємо, як це працює в інших країнах, в інших містах. Але Київ має свою специфіку. Наприклад, вулиця Олени Теліги. Трохи підмерзло – фура і тролейбус вгору не їдуть”.