28 червня – «Запорожець за Дунаєм» у Національній опері

Читайте також

10 рецептів головної великодньої випічки

Великдень — це найважливіша подія року для православних християн, що є також найбільш значущим святом у їхньому календарі.

У Києві вимагають обмежити строк перебування вояків на війні

На Майдані у Києві рідні вояків влаштували пікет на підтримку негайного ухвалення закону про терміни військової служби.

Кличко заявив про завершальний етап робіт на мосту-хвилі на Оболоні

Київський міський голова Віталій Кличко оголосив про завершення робіт на Оболонському хвильовому мосту та перетворення Оболонського острова на нову рекреаційну зону з пішохідним мостом, паркінгом та спортивними майданчиками.

У Києві квітнуть каштани. Про це повідомила пресслужба КМДА

Пресслужба Київської міської державної адміністрації також оприлюднила світлини. 

Страшна хвороба вже дісталася України

Лихоманка Денге, також відома як "хвороба, що ламає кістки", – це вірусна інфекція, що передається через укуси комарів. Її найчастіше можна зустріти в районах із тропічним та субтропічним кліматом.

Поділитися

28 червня на сцені Національної опери України дивіться оперу Семена Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм».

Нинішня редакція опери Семена Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм» створена головним режисером театру Анатолієм Солов’яненком (сценічна версія) та композитором Мирославом Скориком (музична редакція). Прем’єра опери відбулася у лютому 2015 року, і впродовж останніх сезонів користується популярністю у глядачів.

На основі улюблених і відомих з дитинства лейтмотивів твору Мирослав Скорик створив нову увертюру, яка з перших акордів задає динаміку подальшої сценічної дії, і в нинішній версії є дуже яскравою та жвавою. Постановка складається з двох дій наповнених гумором, народними обрядами, фольклором, яскравими танцями, а головне – любов’ю до рідної України.

Сценографією вистави, а також костюмами для героїв опери займалася Марія Левитська – головний художник театру. Спеціально для вистави створено понад 250 костюмів та майже 3000 квадратних метрів живопису.

Крім того, сценічне дійство збагачене низкою хореографічних композицій, які поставила художній керівник балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі. Хормейстер-постановник – Богдан Пліш. Диригент-постановник Микола Дядюра.

У головних партіях: Богдан Тарас (Іван Карась), Наталія Николаїшин (Одарка), Дмитро Кузьмин (Андрій), Ксенія Бахрітдінова (Оксана), Ігор Мокренко (Султан) та ін.