13 мільйонів квітів висадять у цьому році у Києві

Читайте також

У київських парках розкидають вакцину від сказу

Городян просять не чіпати принади, призначені для тварин. У травні в лісопаркових зонах Києва вакцинуватимуть диких тварин проти сказу.

У Києві пройдуть продуктові ярмарки

У Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА повідомляють, що із 30 квітня до 5 травня у столиці триватимуть продуктові сільськогосподарські ярмарки, інформує Офіційний портал Києва.

Киянка перемогла на відомому конкурсі краси Miss Eco International-2024

«Міс Всесвіт Україна»-2023, киянка Ангеліна Усанова переможно представила Україну на міжнародному конкурсі краси Miss Eco International-2024, фінал якого сьогодні вночі відбувся в каїрському Triumph Hotel, у Єгипті.

Чого тільки не побачиш у столичній підземці. Без коментарів

У Києві у вагоні метро пасажири зіткнулися з неадекватною поведінкою жінки, яка зняла з себе кофту і почала демонструвати оточуючим оголені груди. 

Орендувати квартиру в столиці — це дуже дороге задоволення

У Києві продовжує спостерігатись стабільне подорожчання вартості житла. Це стосується як первинного, так і вторинного ринку нерухомості. У зв’язку з цим вартість оренди квартир у столиці також знаходиться на досить високому рівні.

Поділитися

Рекордну кількість квітів – 13 мільйонів – висадять у Києві до кінця поточного року працівники КО «Київзеленбуд». 10 мільйонів – уже висаджені.

«Важливим завданням для нас є збільшення висадження багаторічних рослин і створення злакових клумб. Цього року такі клумби створили у Голосіївському та Оболонському районах. І це лише початок – далі вони будуть сформовані у всьому місті, – зазначає генеральний директор комунального об’єднання Михайло Наконечний. – Вже триває створення злакової клумби у Дніпровському районі. Суттєва перевага декоративних злакових клумб – їхня невибагливість у догляді: вони чудово переносять як рясний полив і тінь, так і спеку, відкриті сонячні ділянки та засуху, практично не піддаються хворобам і не вражаються шкідниками, а самі злаки легко уживаються з іншими рослинами».

Більшість квітів, які висаджують у Києві, вирощено у 13 парниково-оранжерейних господарствах районних комунальних підприємств по утриманню зелених насадження. Одним зі шляхів реалізації стратегії розвитку КО «Київзеленбуд» на ‎2017-2021 роки «Екологічно. Інноваційно. Комфортно» є створення нових і реконструкція наявних оранжерейних господарств для вирощування рослин, стійких до зростання у мегаполісі.