Створений VR-додаток «Київ: з ранку до світанку»

Читайте також

ШІ про криптовалюти, ризики, успіх та шампанське

Швидко промайнув черговий тиждень, і ось знов настав час для нашої традиційної недільної бесіди.

10 рецептів головної великодньої випічки

Великдень — це найважливіша подія року для православних християн, що є також найбільш значущим святом у їхньому календарі.

У Києві вимагають обмежити строк перебування вояків на війні

На Майдані у Києві рідні вояків влаштували пікет на підтримку негайного ухвалення закону про терміни військової служби.

Кличко заявив про завершальний етап робіт на мосту-хвилі на Оболоні

Київський міський голова Віталій Кличко оголосив про завершення робіт на Оболонському хвильовому мосту та перетворення Оболонського острова на нову рекреаційну зону з пішохідним мостом, паркінгом та спортивними майданчиками.

У Києві квітнуть каштани. Про це повідомила пресслужба КМДА

Пресслужба Київської міської державної адміністрації також оприлюднила світлини. 

Поділитися

Українська студія Sensorama Lab створилаVR-застосунок «Київ: з ранку до світанку» для віртуальної подорожі знаковими, але багатьом ще не відомими, місцями столиці України. Під час VR-туру учасники проживають день у весняному Києві — відвідують шість його найбільш незвичайних місць і стають безпосередніми учасниками подій, які відбуваються в них. Пройти віртуальну екскурсію містом можна за допомогою VR-шолома Lenovo Explorer, безкоштовно завантаживши застосунок із сайту lenovo.ua/vrkyiv

VR-додаток

Віртуальний тур «Київ: з ранку до світанку» створює відчуття реальної присутності на екскурсії та розрахований на повне проходження більш ніж за 25 хвилин. Маршрут охоплює шість пам’яток: Будинок звукозапису Українського Радіо, Київський Велотрек, Технопарк UNIT City, Театр на Подолі, Арт-завод Платформу та Національну бібліотеку ім. Вернадського.
«Київ: з ранку до світанку» — це повноцінний інтерактивний VR-контент, над створенням якого українська студія Sensorama Lab працювала чотири місяці. Для реалізації ідеї команда провела фото- та відеозйомки за участю справжніх акторів у театрі та музикантів у Будинку звукозапису, зробила тривимірне фотосканування, озвучення, створила 3D-моделі та анімацію.

велотрек

Озвучили VR-застосунок відомі київські екскурсоводи — автор урбаністичних екскурсій, знавець таємних місць, засновник «Інтересний Київ» Арсеній Фінберг та хранителька романтики старовинних київських вулочок, автор пішохідних екскурсій історичним Києвом Олена Орос. Вони знайомлять користувача з містом та розповідають про цікаві місця так само, як і на своїх екскурсіях, занурюючи учасника в таємниці та секрети Києва.

Під час екскурсії учасник зможе потрапити на репетицію оркестру та виступити в ролі диригента в Будинку звукозапису, стати конструктором і зібрати супертехнологічний велосипед «Еней» на велотреці, взяти участь у інтелектуальній вікторині в Національній бібліотеці. Також користувач VR-застосунка побуває на фестивалі «Кураж Базар Індія» на Арт-заводі, зможе відчути атмосферу вистави у Театрі на Подолі та отримати в ньому роль, а також подивитися, чим живе та як розвивається українська «Кремнієва долина» — UNIT City. Під час туру користувач VR-застосунка виконає завдання та візьме участь у грі, після якої зможе отримати справжні призи.

VR-додаток

Презентація віртуальної екскурсії «Київ: з ранку до світанку» відбулася 7 серпня 2018 року в Технопарку UNIT City. Учасники мали можливість ознайомитися з туром та застосунком за допомогою VR-шоломів Lenovo Explorer і потужних ноутбуків Legion Y520 для геймерів. Шолом Lenovo Explorer дозволяє працювати з VR-застосунками протягом тривалого часу завдяки високій роздільній здатності (2880 х 1440), простому підключенню, невеликій вазі та зручній конструкції. Він облаштований двома контролерами переміщення. Вбудовані датчики шолома автоматично відслідковують рух контролерів, коли користувач тримає їх у руках, даючи більше свободи у віртуальних світах та іграх. Шолом Lenovo Explorer дає можливість насолодитися різноманітним контентом віртуальної реальності: від освітнього до розважального.

VR-додаток

Застосунок буде доступний для усіх шоломів на платформі Windows Mixed Reality, а також протягом найближчого часу портований і для інших платформ. Завантажити застосунок віртуальної екскурсії «Київ: з ранку до світанку» можна буде з будь-якої точки світу з магазинів* Microsoft Store та Steam. Вимоги до ПК або ноутбука для використання програми відповідають мінімальним вимогам для Windows Mixed Reality, для завантаження застосунку знадобиться вільний простір на диску – 9 ГБ.

Протягом найближчого часу застосунок буде також доступний англійською та російською мовами, що дозволить розширити географію користувачів і зануритися в атмосферу інноваційного Києва з будь-якої точки світу.

Протягом найближчого часу застосунок буде також доступний англійською та російською мовами, що дозволить розширити географію користувачів та зануритися у атмосферу інноваційного Києва з будь-якої точки світу.