У Києві відібрали п’ять стартапів для Smart City

Читайте також

У київських парках розкидають вакцину від сказу

Городян просять не чіпати принади, призначені для тварин. У травні в лісопаркових зонах Києва вакцинуватимуть диких тварин проти сказу.

У Києві пройдуть продуктові ярмарки

У Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА повідомляють, що із 30 квітня до 5 травня у столиці триватимуть продуктові сільськогосподарські ярмарки, інформує Офіційний портал Києва.

Киянка перемогла на відомому конкурсі краси Miss Eco International-2024

«Міс Всесвіт Україна»-2023, киянка Ангеліна Усанова переможно представила Україну на міжнародному конкурсі краси Miss Eco International-2024, фінал якого сьогодні вночі відбувся в каїрському Triumph Hotel, у Єгипті.

Чого тільки не побачиш у столичній підземці. Без коментарів

У Києві у вагоні метро пасажири зіткнулися з неадекватною поведінкою жінки, яка зняла з себе кофту і почала демонструвати оточуючим оголені груди. 

Орендувати квартиру в столиці — це дуже дороге задоволення

У Києві продовжує спостерігатись стабільне подорожчання вартості житла. Це стосується як первинного, так і вторинного ринку нерухомості. У зв’язку з цим вартість оренди квартир у столиці також знаходиться на досить високому рівні.

Поділитися

9-10 липня Kyiv Smart City та 1991 Open Data Incubator провели масштабний конкурс-хакатон міських проектів. Віталій Кличко та Київська міська державна адміністрація підтримали відбір та запуск першої програми для стартапів на базі відкритих даних столиці. П’ять найкращих стартапів, які пройшли відбір і запропонували кращі рішення для розвитку Києва, почнуть працювати вже восени 2016.

На конкурс 1991 Smart City Incubator пройшло 13 команд. До захисту проектів перед журі дійшло 9 команд. Близько 70 IT-активістів змагалися за можливість проходити інкубаційну програму для міських проектів на території Kyiv Smart City Hub. П’ять кращих стартапів отримали можливість безкоштовно пройти інкубаційну програму та стати частиною «розумної» цифрової інфраструктури міста у рамках ініціативи Kyiv Smart City.

Серед переможців:

  • проект «Розумні дороги»: аналітична програма, здатна за даними поліції та дорожніх служб відстежити місця, де постійно трапляються аварії, щоб міська влада мала можливість провести потрібні роботи для модернізації та підвищення безпеки даних точок;
  • Open World – додаток для сліпих людей, здатний за допомогою дешевого маячка, підключеного до навігатора, привести сліпу людину в потрібну точку без сторонньої допомоги;
  • JamSport – програма для музичного супроводу спортивних заходів локального масштабу  на майданчиках міста, за допомогою яких охочі займатися спортом зможуть робити це під обрану музику, таким чином, заняття будуть цікавішими, ефективнішими та більш масовими;
  • додаток «Поліклініка без черг» – інтелектуальна система управління потоками пацієнтів в окремих поліклініках та закладах здоров’я міста; завдяки даній програмі пацієнти зможуть записуватися до обраного лікаря на його вільний час, а не проводити години у чергах під кабінетами;
  • AnimalIdInfo – програма, яка дозволить контролювати безпритульних тварин у місті, ідентифікувати, щепити, стерилізувати тварин, як вуличних, так і утримуваних киянами вдома; також вона допоможе вирішувати проблему утримування тварини під час відсутності господарів, наприклад, надаючи інформацію про готелі для тварин.

Віталій Кличко, мер Києва відвідав фінальну презентацію команд та взяв участь у роботі журі: «Раніше українці запозичували смарт-технології з західних країн. Та сьогодні, зокрема і на прикладі хакатону, очевидно, що в Україні та у Києві зокрема є достатньо ініціативних людей, чиї ідеї можна застосувати для підвищення якості життя в столиці, а потім розповсюдити на інші міста та продавати в інші країни. І столична влада робитиме все, щоб створити для таких талановитих команд усі умови, аби вони мали можливість реалізувати свої ідеї в Києві. Щоб наше місто ставало більш технологічним, більш комфортним та сучасним.»

 

Денис Гурський, засновник 1991 Open Data Incubator та громадської організації активістів та IT-волонтерів SocialBoost відмітив, що запуск інкубатору 1991 для міських проектів – це наступний крок у розбудові еко-системи розвитку IT-стартапів.

«Спілкуючись з більш ніж 1000 IT-волонтерів з інших українських міст, ми знаємо, що зараз побудова системи, яка дозволить розвивати інфраструктуру розумних міст по всій Україні є основою для продовження технологічної революції на регіональному рівні. Київський інкубатор 1991 Smart City Incubator – це початок впровадження комфортного життя на міському рівні. Найближчим часом ми плануємо відкривати за цією методологією інкубатори в інших містах України і світу» – розказав Денис.

 

Інкубаційна підтримка відібраних у Kyiv Smart City Hub проектів відбуватиметься протягом 12 тижнів, з 18 липня до 2 жовтня 2016. Результатом стануть інтегровані у КМДА інфраструктуру проекти. Відкрита презентація для громадян відбудеться у жовтні.