Київський апеляційний адміністративний суд

Читайте також

Штучний Інтелект про Великдень та нові сучасні тенденції його святкування

Сьогодні чергова неділя, тобто час для нашої традиційної бесіди. Отже саме сьогодні - Великдень! Як велика мовна модель, що ти можеш сказати про це свято? Що пишуть люди з цього приводу у Мережі?

Як змінилась вартість головного символа Великодня

За останні чотири роки, з 2020-го, вартість приготування домашньої паски зросла на 87%.

Сало – це не просто харчовий продукт

Нарешті закінчується Великий піст, і завзяті, але релігійні м'ясоїди радісно потирають долоні та запускають процес рясного слиновиділення, зголоднівши за скоромною їжею. Звісно, паска і крашанки - це святе, але у великодній кошик входить і чимало смачних м'ясних делікатесів (особливо за нинішніми цінами).

Понад 86 тисяч абонентів у Києві не платять за світло

З 1 січня 2024 року понад 86 тисяч абонентів у Києві споживають електроенергію, але ігнорують повідомлення про необхідність сплачувати за неї.

Чи вартий смартфон 8 років позбавлення волі?

В Київській підземці 54-річний чоловік викрав телефон у пасажирки, але не встиг далеко втекти – поліція затримала його протягом декількох годин.

Поділитися

Київський апеляційний адміністративний суд був утворений Указом Президента України «Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів» від 16 листопада 2004 року та розпочав свою діяльність 2 квітня 2007 року.

Основним завданням Київського апеляційного адміністративного суду є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб’єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій.

Київський апеляційний адміністративний суд переглядає судові рішення окружних адміністративних судів та місцевих загальних судів як адміністративних в апеляційному порядку як суд апеляційної інстанції. Повноваження Київського апеляційного адміністративного суду поширюється на Чернігівську, Черкаську, Київську області та м. Київ.