Київське метро майже повністю покрите інтернетом 4G

Читайте також

ШІ про криптовалюти, ризики, успіх та шампанське

Швидко промайнув черговий тиждень, і ось знов настав час для нашої традиційної недільної бесіди.

10 рецептів головної великодньої випічки

Великдень — це найважливіша подія року для православних християн, що є також найбільш значущим святом у їхньому календарі.

У Києві вимагають обмежити строк перебування вояків на війні

На Майдані у Києві рідні вояків влаштували пікет на підтримку негайного ухвалення закону про терміни військової служби.

Кличко заявив про завершальний етап робіт на мосту-хвилі на Оболоні

Київський міський голова Віталій Кличко оголосив про завершення робіт на Оболонському хвильовому мосту та перетворення Оболонського острова на нову рекреаційну зону з пішохідним мостом, паркінгом та спортивними майданчиками.

У Києві квітнуть каштани. Про це повідомила пресслужба КМДА

Пресслужба Київської міської державної адміністрації також оприлюднила світлини. 

Поділитися

На 45 з 46 підземних станціях київського метро та в тунелях між ними є швидкісний мобільний інтернет 4G. Отже, покрита майже вся столична «підземка».

Київстар, Vodafone Україна та lifecell запустили 4G одразу на 23 станціях київського метро. Залишається тільки станція «Теремки», на якій 4G з’явиться до кінця грудня. Ця станція нова, і її підключення потребує більше часу.

карта метро 4G

На жаль, проєкт довго не міг розпочатись через бюрократичні перешкоди та відсутність місцевої політичної волі. Завдяки спільним зусиллям Мінцифри, мерії, метрополітену, операторів, технологічного партнера Huawei перепони вдалось подолати. І кияни нарешті почали отримувати звичний для них контент не тільки на поверхні міста, а й у підземці.

🚄 Цікаві факти про 4G у київському метро:
🔹 вже зараз кожного дня 4G-інтернетом у середньому користується майже 300 тисяч абонентів всіх трьох операторів
🔹 разом абоненти мобільних операторів вже використали у «підземці» більше 400 терабайтів трафіку. Такого обсягу вистачило б, наприклад, на 30 років безперервного перегляду відео у високій якості
🔹 середня швидкість 4G в метро перевищує 40 Мб/с.
4G у київському метро та будівництво мережі 4G у діапазоні 900 МГц у сільській місцевості — яскраві приклади співпраці держави та операторів. Спільними зусиллями маємо забезпечити українцям доступ до високошвидкісного інтернету, де б вони не мешкали.