“Stop Eating Ukraine” – виставка картин російського опозиційного художника у Музеї історії Києва

Читайте також

10 рецептів головної великодньої випічки

Великдень — це найважливіша подія року для православних християн, що є також найбільш значущим святом у їхньому календарі.

У Києві вимагають обмежити строк перебування вояків на війні

На Майдані у Києві рідні вояків влаштували пікет на підтримку негайного ухвалення закону про терміни військової служби.

Кличко заявив про завершальний етап робіт на мосту-хвилі на Оболоні

Київський міський голова Віталій Кличко оголосив про завершення робіт на Оболонському хвильовому мосту та перетворення Оболонського острова на нову рекреаційну зону з пішохідним мостом, паркінгом та спортивними майданчиками.

У Києві квітнуть каштани. Про це повідомила пресслужба КМДА

Пресслужба Київської міської державної адміністрації також оприлюднила світлини. 

Страшна хвороба вже дісталася України

Лихоманка Денге, також відома як "хвороба, що ламає кістки", – це вірусна інфекція, що передається через укуси комарів. Її найчастіше можна зустріти в районах із тропічним та субтропічним кліматом.

Поділитися

19 липня в 19.00 у Музеї історії Києва російський опозиційний художник SAVA, який покинув Росію за політичними мотивами, вперше представить серію із 11 полотен, присвячену подіям у Криму та на Донбасі. Експозиція має назву «STOP EATING UKRAINE» та є своєрідним «дзвоном» траурних подій 2014-2016 років.

“Головна мета виставки – привернути увагу людей до подій, що відбуваються в Україні в останні два роки. Зокрема, до маловідомих фактів, пов’язаних з окупацією Криму та війною у Донбаському регіоні. Деякі цифри, відображені на полотнах, шокують відвідувачів. Сподіваюся, що виставка зможе стати посланням не тільки для України, але й для Заходу”, – підкреслює автор.

Захід має благодійний характер – кошти від реалізації виставлених картин отримають сім’ї українських політв’язнів, які незаконно утримуються у російських в’язницях.

Серед спеціально запрошених гостей виставки – лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемільов, народний депутат України Георгій Логвинський, а також інші представники українського суспільства, які виступають проти окупації Криму.

Партнери виставки: громадська організація «КримSOS», державне підприємство «Кримський дім».

Експозиція триватиме до 28 липня.

Російський художник SAVA був членом ряду опозиційних громадських організацій в РФ. Він покинув Росію за політичними мотивами. У РФ SAVA займав активну громадянську позицію. У своїй суспільно-політичній діяльності опікувався темою виборів у Росії, послідовно доводив, що фальсифікації на виборах створюють прецедент нелегітимності влади. Був прихильником діяльності відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова, який свого часу допоміг художнику сформувати тверді опозиційні погляди, спрямовані на боротьбу за свободу вибору. SAVA рішуче виступає проти окупації Криму та військової агресії РФ на сході України.