«Ілюзія і Шепіт» у галереї Brucie Collections

Читайте також

На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня

У Києві із 30 березня до 15 червня на Північному мосту обмежать рух транспорту через проведення ремонтних робіт. Про це попереджає КК «Київавтодор», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

На киян чекає тепло, але дошкулятиме сильний вітер

У столиці в п’ятницю, 29 березня, очікується подальше підвищення рівня температурних показників, але водночас дошкулятиме сильний вітер.

Уже не 50 гривень і навіть не 60, але з 1 квітня

У Києві з 1 квітня вартість транспортної карти підніметься з 50 грн до 75 грн. Причиною цього є здорожчання собівартості самої пластикової карти з чипом.

«Пробіг під каштанами» відбудеться в онлайн-форматі

Захід відбудеться 26 травня 2024 року за підтримки Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації. У Києві відкрилася реєстрація на 31-й щорічний благодійний «Пробіг під каштанами».

Хочете краще та дешевше? Гойда на ярмарки!

На вихідних , 30 та 31 березня, мешканців та гостей столиці запрошують відвідати продуктові ярмарки, які відбуватимуться у різних районах Києва. Усі бажаючі зможуть тут придбати різноманітну продукцію: овочі та фрукти, зелень, бакалію, м’ясні вироби, соління, молочні продукти, мед та багато іншого.

Поділитися

У галереї Brucie Collections відкрилася виставка «Ілюзія і Шепіт» одного з найбільш філософських фотохудожників наших днів Емманюель Буске.

Різні жанри від бароко та класики до модерну дозволяють їй підняти завісу таємниці над чуттєвим світом жінки, його формуванням та розвитком від маленької дівчинки до зрілості.

Емманюель Буске народилася 14 лютого, що вже само по собі стало доброю ознакою. Помітивши її потяг до фотографії, на десятий день народження бабуся підтримує цю пристрасть подарунком крихітної червоною камери Kodak.

Отримавши диплом Вищої школи журналістики в Парижі, Емманюель навчається в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі (UCLA), за програмою паризького Інституту фотографії SPEOS.

Незабаром вона фотографує найближчих та найдорожчих для неї людей: матір, сестру й себе. Результатом стала її перша серія чорно-білих фотографій, які представляють єдність трьох жінок. Пізніше Емманюель вирішила, що в якості робочого матеріалу найкраще використовувати власне тіло, як художник використовує власні фарби.

2004 року Емманюель зустріла фотографа Антуана Д’Агата, який припустив, що найбільш повно вона висловить себе в автопортреті:

«Служіння моделлю самій собі дозволяє мені контролювати кожну фотографію, щоб стати єдиною з нею. Це не означає хвастощі або самовихваляння. Скоріше, йдеться про пошук шляху, щоб висловити те, чим я є, а моє тіло лише інструмент мого розуму».

Так народився неминущий стиль, в цю мить отримали життя основні істини, що виникають із образів Емманюель. Ховаючись після цього кілька тижнів у затишних місцях, вона створила свою першу серію автопортретів під назвою «Troubles» («Неприємності»), у якій відображений час протистояння художника травмам минулого.

«Illusion» («Ілюзія»), друга серія фотографічних автопортретів Емманюель, складається з мальовничих, позачасових, містичних образів. У ній вона використовує автобіографію як спосіб розповісти про жіночність.

З третьою серією робіт «Whispers» («Шепіт») у 2012 році відкрилася нова глава творчості Емманюель, де юні дівчата опиняються в таємничому казковому саду. «Шепіт» становить частину більш великої роботи, присвяченій жіночності. Вона висловлює труднощі, які переживає жінка під час суперечливого та прекрасного перетворення при становленні себе, з усією його таємничістю та відсутністю відповідей, коли тіло дівчини формується, можливо, трохи швидше і раніше, ніж жінка.

У своїй новітній серії «The Day After» («Наступного дня»), юні дівчата з серії «Шепіт» стають молодими жінками. Їх оголені тіла омиваються ще більш прозорим світлом, у них народжуються жінки, які знаходять гармонію зі світом.

Обрані роботи Емманюель Буске Ви можете побачити і придбати в галереї Brucie Collections з 24 червня 2016 року.

spot_img